“Čajanka za sve – Budi dio nas”

Naši učenici učestvovali u projektu “Jačanje socijalne uključenosti djece i mladih sa invaliditetom”
Učenici 7b odjeljenja u pratnji nastavnice Emine Hodžić posjetili su danas događaj “Čajanka za sve – Budi dio nas” održan u Bingo City Centru koji je organizovao centar “Koraci nade” u sklopu projekta “Jačanje socijalne uključenosti djece i mladih sa invaliditetom“ koji se implementira u sklopu „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Europska unija, a koju provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Događaj je organizovan s ciljem promocije mogućnosti djece i mladih sa invaliditetom, a cilj projekta je socijalnom interakcijom i jačanjem kapaciteta djece i mladih sa invaliditetom doprinijeti što boljem socijalnom uklјučivanju u zajednicu kojoj pripadaju.
U okviru ovog događaja planirano je da djeca i mladi sa invaliditetom i učenici iz 10 osnovnih škola, uključujući i naš 7b razred, prezentuju građanstvu proizvode iz plastenika i promovišu njihov zajednički rad u projektu putem promotivnog materijala i proizvoda – čaja, sokova, krema, ulja i drugih proizvoda od ljekovitog i začinskog bilja.
Građani su imali priliku probati čaj i druge proizvode koje su u toku projekta napravili korisnici Centra i učenici 7b odjeljenja, kao i učenici ostalih 9 škola i družiti se sa svim učesnicima projekta.
Ovo je za naše učenike i njihovu nastavnicu bilo jedno izuzetno bogato životno iskustvo kao i veoma lijepo, kreativno i edukativno druženje. Našim prijateljima korisnicima centra “Koraci nade” želim puno sreće u daljim aktivnostima i nadamo se daljoj uspješnoj saradnji.