ETOS radionice

Etos inicijativa u školi “Brčanska Malta” se realizuje kroz radionice, aktivnosti učenika, roditelja, nastavnika i nastavnica.
Tokom ove tri godine smo približili poruke zlatnog pravila Etosa, uključujući i roditelje učenika. Ono što je primjetno je da je manje nasilne komunikacije, da se kroz radionice učenicima poručuje da je otvorena komunikacija jedini način na koji možemo ostvariti pozitivne korake u nama i oko nas. 
Moto pod kojim su realizovane radionice u našoj školi, u projektu Etos inicijativa je “Djeca su naše ogledalo”.
26.11. , 30.11. i 03.12.2018. godine održane su radionice, a poruka koju su poslali naši učenici je “Nemojte sa nama na silu, to nas uči da se sila jedino uvažava, radije ćemo reagirati na uputu, ako nam posvetite više pažnje i podučite ponašanju koje nas može zaštiti od nasilja u školi, društvu u kojem se krećemo, shvatit ćemo da nam želite dobro”. 
Radionice su realizovane u 3b, 5a, 5b, 6a, 7b, 8b, 9b, 9c, roditelji 5b, a profesorice koje su učestvovale u realizaciji projekta su:Almira Bećirović, Sadina Pačariz, Sabina Jogunčić, Emina Hodzić, Rusmira Gazdić, Zerina Dedajić, Mevlida Nurkanović, Aida Suhonjić, Nedžmija Hadžić, Ahmedina Purković.
Koordinator projekta Munevera Rahmanović Hrbat.

[ngg src=”galleries” ids=”1″ display=”basic_thumbnail”]