Paketići naših učenika

Učenici 7b odjeljenje naše škole danas su svoju proslavu povodom Dana dječije radosti završili humanitarnom akcijom i obradovali svoje drugove u Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla. Učenici su zajedno sa svojom razrednicom Eminom Hodžić napravili i upakovali paketiće za, te ih danas uručili prijateljima u domu. Cilj akcije je bio razvijanje svijesti kod učenika o solidarnosti, velikodušnosti i poticanje učenika na činjenje pozitivnih djela, a sam cilj posjete jeste upoznavanje sa drugovima, širenje prijateljstva, prihvatanje različitosti, kao i upoznavanje djece sa razlikama i uvjetima u kojima neko odrasta, radi i uči. Učenici su pokazali koliko su odgovorni i savjesni u pružanja podrške svojim vršnjacima.
Našu akciju podržali su svi roditelji 7b odjeljenja, a pomoć u prebacivanju paketića do Doma pružila nam je naša roditeljka Mirela Kravić. Zahvaljujemo se našim učenicima i roditeljima na podršci ove akcije.
Svim učenicima, njihovim roditeljima i djeci Doma za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla želimo puno uspjeha u 2019. godini!

About the author