Svečano obilježavanje Bajrama

I ove godine u školi “Brčanska Malta” Tuzla, svečano je obilježen Ramazanski Bajram. Priređen je bogat i raznovrstan kulturno umjetnički program u kojem su uživali prisutni gosti i roditelji učenika. Koordinatorica i voditeljica programa bila je Munevera Rahmanović Hrbat, a dirigent hora Amira Fafulić.

Uz ilahije, kaside, i bosansko kolo, predstavljena je i tradicionalna bošnjačka nošnja, koja je obezbijeđena uz pomoć humanitarne organizacije “Budimo ljudi”, Hanife Halilović, džemata iz dijaspore i BiH, Vijeća roditelja i prijatelja. Nakon programa je prikazana i video prezentacija nabavke nošnje.

Profesorica Rahmanović Hrbat je naglasila da će, nakon ovog projekta, u školi “Brčanska Malta” Tuzla, biti realiziran i projekat “Etos inicijativa”, tema interkulturalizam i međureligijsko razumijevanje, s obzirom da je škola potpisnica ugovora sa TPO Fondacijom.

ETOS inicijativa je višegodišnji projekat koji ima za cilj da podigne svijest ljudi o moralnim načelima. U taj projekat su uključeni Eko Zeleni, likovna sekcija, studenti, nastavnici, roditelji, i lokalna zajednica.