Održan okrugli stol u školi „Brčanska Malta“ povodom obilježavanja „16 dana aktivizma“ i Međunarodnog dana ljudskih prava

Danas je u prostorijama osnovne škole „Brčanska Malta“ u Tuzli upriličen Okrugli stol na kojem je elaboriran doprinos implementaciji međunarodne kampanje „16 dana aktivizma“ i obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava.
Aktivnost je organizovala koordinatorica projekta, prof. Munevera Rahmanović – Hrbat, a ovom prilikom još jednom je ostvarena saradnja sa JU Mješovitom srednjom elektrotehničkom školom, uz doc.dr Larisu Softić – Gasal na čelu.
Diskusija je fokusirana u smjeru razmjene dojmova i iskustava iz proteklog perioda organizovanih aktivnosti, ostvarenih rezultata i namjera za projekte koji slijede. Kako su naveli učesnici Okruglog stola, iskustva su pozitivna, osobito s obzirom na uslove u kojima se sve odvija.
Značajno je istaknuti i da je JU Mješovita srednja elektrotehnička škola realizovala dvije radionice u saradnji sa školom domaćinom – jednu u prostorijama škole, a drugu putem Zoom platforme, kako i odgovara trenutnom stanju pandemije koronavirusa.