Kupujmo domaće

Danas je u našoj školi održana manifestacija “Kupujmo domaće”. Ovaj je projekat planiran Godišnjim programom rada i podržava ga Vijeće roditelja škole, a realizira se prema uputstvu Vlade TK i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK. Pored promocije domaćih firmi održana je i Prodajna izložba slatkih i slanih jela koje su učenicin, njihovi roditelji i nastavnici pripremali od domaćih proizvoda. Ovom prilikom su naši učenici od 1. do 9. razreda sa svojim učiteljicama i razrednicima/ama, a uz nesebičnu podršku roditelja, promovisali “domaće”, te pokazali svoja kulinarska znanja i umijeća marketinga, trgovine i prodaje. Manifestacija je popraćena i prigodnim kulturno-zabavnim programom koji su pripremili i izveli: hor i orkestar škole, te recitatorska i folklorna sekcija.
Na kraju su svi bili veoma zadovoljni urađenim. Prikupljen je iznos od 2043.45 KM koji će biti usmjeren za nabavku novih nastavnih sredstava i pomagala.
Hvala svim učesnicima ove manifestacije, a posebno domaćim firmama koje su direktno učestvovale i donirale svoje proizvode.

About the author