Međunarodni dan štednje

 

Danas su učenici OŠ “Brčanska Malta” obilježili 31.oktobar – Međunarodni dan štednje

Učenici nekoliko odjeljenja od 1.do 7.razreda, te članovi sekcije “Aflatoun” naše škole, zajedno sa svojim učiteljicama Aljukić Enisom, Kuluglić Amrom, Šarić Fahrom, Bahić Zerinom, Rašidović Muneverom, Hasić Merimom i nastavnicom Smajić Azrom, učestvovali su u radionicama čiji cilj je bio edukacija i podizanje svijesti djece o značaju štednje.
Učenici su pisali pjesmice, eseje o štednji, crtali, slikali, pravili kasice, panoe, razgovarali o značaju štednje, racionalnom trošenju novca, valutama koje se koriste ili su se koristile u raznim krajevima svijeta.
Osim toga, članovi sekcije Aflatoun su 27.10.2017. godine u sklopu ovih aktivnosti posjetili Addiko banku u TC “Brčanska Malta” gdje su imali priliku saznati i naučiti mnogo o štednji i bankarskom poslovanju. Na kraju posjete su od domaćina dobili i lijepe poklone. U završnici ovih aktivnosti danas su svi učenici imali priliku da svoje znanje o štednji provjere i pokažu učešćem u zanimljivom kvizu “Korak naprijed do znanja”. Bilo je poučno, interesantno i zabavno, baš kako to djeca vole.

About the author